Український президент Петро Порошенко підписав закон, який надає статус учасника бойових дій особам, які постраждали під час подій на Майдані.

"Тим, ​​хто на барикадах Майдану отримав поранення або втратив здоров'я, відтепер надається статус учасника бойових дій. Сьогодні підписав відповідний Закон, який відновлює справедливість", - йдеться в повідомленні глави держави, передає прес-служба відомства.

Президент підкреслив, що зрив підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом був частиною кампанія Кремля проти України. Тому люди, що боролися на Майдані, роблять ту ж саму справу, що і солдати на фронті.

Бійки на Майдані в річницю

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українська співачка Руслана Лижичко заявила в ефірі програми "Свобода слова", що сьогодні Україні не потрібна українізація.

Співачка також запропонувала власний план майбутнього розвитку української культури і згадав свій концерт в Краматорську, де жителі ходили з синьо-жовтими прапорами. Вона впевнена, що цього українцям не вистачає саме культурної революції, і вона, за словами Руслани, повинна була відбутися відразу після Майдану в 2014 році.

Нагадаємо, що Руслана давно займає активну проукраїнську позицію. У 2004 році вона була активісткою Помаранчевої Революції. З початку Революції Переваги вона була однією з ключових фігур на Майдані.