Корпорація Apple досить багато уваги приділяє своєму іміджу. І це не дивно, адже значну частину ціни на її продукцію займає стиль життя, який вона продає в навантаження до своїх пристроїв. Тим не менш, один з найбільших підрядників Apple просто не вилазить зі скандалів. Мова йде про компанію Foxconn. За останні кілька років компанію вже неодноразово критикували за масове застосування аутсорсингу, безвідповідальні скорочення, нелюдські умови праці та проживання робітників і спровоковані ними численні випадки самогубств. Тепер, як повідомляє агентство Hyser, Foxconn звинувачують у нелегальному використанні праці студентів.

За словами кількох студентів, які поспілкувались з пресою, близько 3000 учнів залізничної школи міста Чженчжоу були залучені на підприємство постачальника Apple— Hon Hai Precision Industry, більш відоме як Foxconn, для проходження обов'язкової виробничої практики. Стажування була розрахована на студентів у віці від 17 до 19 років і тривала три місяці. Учні заявляють, що їх примушували працювати на складальній лінії, а отримані завдання не відповідали навчальній програмі.

Молоді люди кажуть, що працювали по 11 годин і збирали до 1200 модулів iPhone X в день. Проходження практики було обов'язковою умовою для отримання диплома про навчання.Представники Apple підтвердили, що стажисти працювали понаднормово. Порушення трудового режиму були виявлені під час аудиторської перевірки. Однак Apple підкреслює, що студенти збирали смартфони добровільно, отримували компенсацію і різні пільги. Тим не менш, згідно з трудовим законодавством Китаю, учні не можуть працювати більше 40 годин на тиждень.

Раніше портал "Знай.ua" повіломляв про голоса в дзеркалах

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще