Вчені Единбурзького університету з'ясували, що життя на Землі виникло завдяки потокам космічного пилу, які занесли на нашу планету біологічні молекули або навіть примітивні форми життя.

Про цей йдеться у матеріалі Phys.org.

Виявляється, мікроскопічні живі організми здатні мігрувати з планети на планету, коли пилові потоки стикаються із зовнішніми шарами атмосфери. Швидкість потоків, ймовірно, становить 70 кілометрів на секунду, щоб частинки, які знаходяться на висоті 150 кілометрів над поверхнею, були вибиті за межі гравітаційного тяжіння.

Деякі види бактерій, рослин і дрібних тварин можуть виживати в умовах вакууму. Експерименти на космічному апараті "Фотон-М3" показали, що до подібних істот відносяться тихоходки - крихітні членистоногі розміром від 0,1 до 1,5 міліметра.

У своїй роботі, результати якої опубліковані в журналі Current Biology, біологи з декількох країн показали, що деякі тихоходки здатні повністю відновлювати свої життєві функції і виробляти життєздатне потомство після перебування у відкритому космосі.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

До речі, вчені збираються використовувати генне редагування хвороб у людини, а також для боротьби проти шкідників.

Дослідники Нової Зеландії збираються змінити гени опосумів, щурів, мишей, а також інших шкідників для зниження їхньої популяції. Проект знаходиться в даний час на стадії досліджень. Експертам належить зіткнутися з вирішенням деяких етичних питань. Фахівцям поки невідомо, як зменшення популяції буде впливати на біорізноманіття Землі, а також на всю екосистему планети.

Подивіться, як виглядає Земля з космосу

Як повідомляв портал "Знай.ua", американські біологи з'ясували, що сині кити залежно від глибини, на якій вони полюють, ведуть себе як "правші" або "лівші".