День Гідності і Свободи дуже молоде свято, але одне з найважливіших для нас. В 2013 році, коли Майдан тільки починався, ніхто не міг припустити, чим все продовжиться. І зараз, дуже хочеться сподіватися, що всі жертви були недаремними. І саме свято встановлено щоб нагадувати нам про те, що ми повинні завершити, що почалося в 2013 і вшанувати жертв Майдану. І ми вирішили розповісти вам, як вчора Україна відзначала День Гідності і Свободи.

День Гідності і Свободи 2017: Київ

У столиці вчора вшанували пам'ять полеглих під час Майдану. Люди з самого ранку йшли з квітами до алеї Небесної сотні. А на самому Майдані запалили свічки пам'яті.

Кропивницький

А в цьому місті люди принесли квіти до меморіальної дошки Герою Небесної сотні Віктора Чміленка. До речі знаходиться вона на вулиці, яку назвали в його честь. Так само люди вшанували хвилиною мовчання загиблих на Майдані і на сході України.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Дніпро

Тут люди так само несли квіти до алеї Пам'яті і запалювали там пам'ятні свічки. А після всього цього священики відслужили панахиду за загиблими.

Івано-Франківськ

Тут в День Гідності і Свободи люди відкрили меморіальну дошку Віктору Яковьяку - міліціонера, який загинув в травні 14го року. Він був у вертольоті, який бойовики збили біля гори Карачун в Донецькій області.

Чернівці

В цьому місті був музичний пам'ятний вечір. Пам'ятаєте фото, де хлопець на Майдані грав на піаніно перед стіною міліціонерів. Саме цей інструмент встановили на Центральній площі міста і грали пам'ятні пісні Майдану.

Львів

У Львові в День Гідності влаштували товариський футбольний матч. Суперниками були команда учасників АТО і депутати міста. Рахунок відкрили - військові. І завершили турнір перемогою - з рахунком 3:1.

День гідності і свободи відзначають в Україні

Нагадаємо, що День Гідності і Пам'яті щорічно відзначається в Україні 21 листопада.