Те, з яким розмахом і швидкістю екологічна ситуація на окупованих територіях Донбасу погіршується, говорить лише про одне: це неминуче отримає масштаби катастрофи.

Як повідомляє "Обозреватель", з такою заявою виступив український еколог Олексій Василюк.

Він пояснив, що постійне забруднення повітря і ґрунту призведе не тільки до погіршення якості природних ресурсів, а й серйозно вплине на екосистему в цілому, а це вже будуть незворотні наслідки.

"За нашими підрахунками, тільки 17% всіх лісів в зоні АТО вигоріли ще за перші 4 місяці бойових дій", - заявив еколог і додав, що ще однією загрозою для природи є затоплення шахт, які наповнюються токсичною водою, але ж ці шахти утворюють цілу мережу під регіоном.

"В шахтах є ґрунтові води, там збирається вода. Адже земна поверхня пронизана кулями води. Ґрунтові води стікають в шахти, раніше там вода відкачувалася. Зараз же цього належним чином ніхто не робить", - підкреслив Василюк.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Донбасу загрожує екологічна катастрофа


Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, як жителі Донбасу утримують бізнес на плаву в умовах війни.