Фіни зафіксували на камеру незвичайне природне явище, якому дослідники вже встигли дати дуже поетичну назву – "сяйво тисячі місяців". На відео можна побачити яскраве сяйво, що з'явилося в небі в нічний час доби і освітило небо і околиці.

Рекомендуємо ознайомитися з моментом незвичайного сяйва:

Фахівці пов'язують зафіксоване явище з падінням метеорита чи іншого космічного об'єкта. Більш того, дане явище також було помічено в Мурманській області і в північній частині Норвегії. Наукові співробітники з Гельсінкі повідомили про те, що відображене на камерах світіння було одним з найяскравіших, з тих, які їм коли-небудь доводилося спостерігати.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Дослідники припускають, що на території регіону міг впасти космічний об'єкт, який міг важити близько 100 кг. Однак підтвердити це не просто, адже пошуки передбачуваного метеорита можуть бути ускладнені через те, що світловий день у даній місцевості зараз триває всього 4 години, а метеорит міг заглибитися під землю в зв'язку з великою швидкістю падіння.

Раніше ми повідомляли, що в США, місті штату Арізона, камери зафіксували барвисте падіння метеорита. Один з канадських телеканалів опублікував відео події в Youtube. Метеорит освітлив все місто на кілька секунд, після чого перестав горіти.

Зазначимо, що метеорити є фрагментами космічних об'єктів, які входять в атмосферу на великій швидкості, а потім згорають, перш ніж торкнутися землі, породжуючи яскрава спалах світла.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що наймиліша тварина на межі вимирання.