Російські ЗМІ повідомили про смерть відомого оперного співака Дмитра Хворостовського.

Про це написав у своєму мікроблозі популярний співак Дмитро Маліков.

"Співак Дмитро Хворостовський помер в Лондоні сьогодні пізно вночі. Він довгий час страждав від важкого хронічного захворювання", - йдеться у повідомленні.



Смерть артиста підтвердив також і його агент.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще


Останні два роки Хворостовський боровся з пухлиною мозку. Після того, як дізнався про свій діагноз, він скасував свої виступи. Після цього були кілька курсів хіміотерапії, які він проходив у Британії.

Згодом артист повернувся на сцену, однак через стан здоров'я неодноразово припиняв творчу діяльність.



Широку популярність він отримав в 1989 році після перемоги на Міжнародному конкурсі вокалістів "Співак світу" у Кардіффі (Великобританія). У 1995 році Дмитро Хворостовський був удостоєний звання Народний артист Росії. Він був нагороджений російськими орденами Олександра Невського (2015) і "За заслуги перед Вітчизною"IV ступеня (2017).

Місяць тому Хворостовський відзначив 55-річний ювілей. Співак був двічі одружений та має чотирьох дітей.



Нагадаємо, напередодні дня народження, 11 жовтня, ЗМІ вже писали про смерть оперного співака. Згодом російські видання повідомили про помилку та вибачились перед артистом та рідними за недостовірну інформацію та прикру помилку редакції.

Дивіться, як Хворостовський відзначав ювілей

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", смертельно хворий Хворостовський зі сльозами на очах дав прощальний концерт у рідному Красноярську.