Дмитро Хворостовський – один з найвідоміших оперних співаків останніх років у всьому світі. Його талант високо оцінили критики і любителі опери. Він помер у віці 55 років. Ще 2 роки тому йому поставили невтішний діагноз – пухлина мозку. Незважаючи на кілька курсів хіміотерапії хвороба не відступила. Ми вирішили нагадати вам біографію Дмитра Хворостовського.

Біографія Дмитра Хворостовського

Дмитро Хворостовський народився 16 жовтня 1962 року в Красноярську. Він закінчив педагогічне училище імені Горького, а пізніше Красноярський інститут мистецтв.

З 1985 року він був солістом Красноярського державного театру опери та балету. В цей період, в 87 році, він став лауреатом першої премії Всеукраїнського конкурсу вокалістів імені М. І. Глінки. А ось величезну популярність він отримав через два роки. У 1989 році після перемоги на Міжнародному конкурсі вокалістів «Співак світу» у Кардіффі (Великобританія).

Після цього Дмитра Хворостовського знав уже весь світ. Його запрошували співати на всі великі майданчики світу, і це тільки додавало йому популярності. Незважаючи на свій графік, він дуже часто виступав у Росії.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Хвороба Дмитра Хворостовського

Про пухлину мозку у оперного співака стало відомо в 2015 році. Йому довелося відмінити всі заплановані концерти, щоб пройти курс лікування. Незважаючи на це, в кінці року він вже повернувся на сцену, і здавалося, що він зумів подолати хворобу.

Але так було недовго. До жовтня 2016 року Дмитро Хворостовський знову скасував кілька виступів, щоб пройти курс хіміотерапії. Незважаючи на всі складнощі, він все одно продовжував виступати.

Так, у свій передостанній день народження Дмитро Хворостовський також вийшов на сцену. Останній його виступ було в місті Графенегг (Австрія).

За свою кар'єру Дмитро Хворостовський був удостоєний величезної кількості нагород. Як у Росії, так і в усьому світі.

Хворий Дмитро Хворостовський з працею відпрацював концерт в Красноярську

Нагадаємо, що 22 листопада помер Дмитро Хворостовський. Незважаючи на кілька курсів хіміотерапії пухлина мозку не відступила.