Відносини Польщі та України ще більше погіршились. Причиною цього стала українська формулу примирення країн.

Про це повідомляє "Польське радіо". Україна виступила з пропозицією - "Варшава легалізує всі українські пам'ятники, Київ - всі польські пам'ятники". Діяч кресових середовищ ксьондз Тадеуш Ісакович-Залеський відкинув вищезгадану пропозицію.

"Це огидний шантаж, не гідний країни, яка має євросоюзні прагнення. Поховання жертв не повинно підлягати ніяким переговорам. Насправді, хоча ця країна вже двадцять п'ять років незалежна, її влада і надалі створює перешкоди в ексгумації та похованню жертв. Ухвалення вимог В'ятровича неможливе. Київ не може в цій справі висувати нам ніяких умов, не може диктувати, що нам робити, щоб натомість отримати настільки елементарну річ, як поховання жертв геноциду. А на польській землі всі ті, хто так чи інакше загинули - також і солдати Вермахту, Червоної армії чи УПА - поховані гідно", - висловив він свою позицію.

Протистояння Польщі та України з приводу певних історичних питань отримало назву "війна пам'ятників". Варіант вирішення цього конфлікту запропонував Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Польський сенатор звинуватив Україну в варварському поводженні в питаннях історичної пам'яті

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, в Польщі вважають, що зовсім скоро Україна з близького друга може перетворитися на заклятого ворога.