Сьогодні, 22 листопада, у Лондоні помер всесвітньо відомий оперний співак Дмитро Хворостовський, який останні роки намагався подолати важку онкологічну хворобу. Лікарі розповіли, що саме забрало життя 55-річної зірки великої сцени.

Про це пишуть російські ЗМІ.

За словами родичів, напередодні трагедії артист втратив голос. Співака ледве можна було впізнати.



У 2015 році у артиста виявили пухлину головного мозку. Хворостовському довелося скасувати концерти. У Лондоні він пройшов кілька курсів хіміотерапії. Саме через це часто скасовував свої виступи.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

За словами лікаря, рак головного мозку значно відрізняється від інших новоутворень. Ці відмінності полягають в гістогенезі, клінічних проявах. Такий вид раку дуже складно лікувати. Його відносять до злоякісної гліоми, яка зазвичай розташовується у білій речовині мозку. Він може з'явитися у будь-якому віці. Однак такий вид досить рідкісний – всього 1,5% серед усіх видів пухлин.



Серед головних симптомів, на які важливо вчасно звернути увагу: головний біль, блювота, запаморочення, а також різноманітні психічні симптоми (оглушення, ослаблення уваги, притуплення сприйняття і пам'яті, уповільнення асоціативних процесів, зниження критичного ставлення до себе, до своєї хвороби і оточуючих, загальна млявість, байдужість, безініціативність).

Нагадаємо, Хворостовський місяць тому, 16 жовтня, відзначив 55-річний ювілей. У нього залишилося четверо дітей.

Дивіться, як пройшов останній прощальний виступ Хворостовського в його рідному місті

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", про смерть Хворостовського повідомив артист Дмитро Маліков та агент оперного співака.