Кожен сімейний психотерапевт скаже, що щасливі стосунки - це велика праця, постійні компроміси і нерідко особисті жертви. Щоб дві відбулися особистості уживалися на одній території і при цьому відчували себе комфортно, необхідно постійно працювати над собою.

Але психологи також відзначають, що завжди варто пам'ятати про допустимої межі: поступливість не повинна переходити в самопожертву. Фахівці порталу StyleCaster назвали 9 речей, якими не можна жертвувати навіть заради самої великої і світлої любові у вашому житті, інакше ви ризикуєте стати найнещаснішою людиною в найдоскональніших стосунках.



1. Ваші цілі і мрії. Не можна відмовлятися від своїх планів, бажань і мрій. Особливо, коли ви молоді. Якщо ваш партнер дійсно вас любить, він обов'язково вас підтримає і не буде тиснути на вас або переконувати зайнятися чим-небудь іншим. Погано, коли кохана людина не вірить в вас. Адже відмовившись від мрії сьогодні, ви можете пошкодувати про це завтра.

2. Ваші цінності. Ваш партнер повинен поважати ваші життєві цінності і пріоритети, так само як і ви - його. Будь то здоров'я, сім'я чи кар'єра. Якщо ви не маєте пристрасті до алкоголю, кохана людина не повинна змушувати вас вживати спиртне. Якщо ви мріяли вийти заміж за людину з такими ж релігійними поглядами, як у вас, варто добре пошукати таку людину.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще


3. Ваше бачення життя. Припустимо, ви завжди мріяли мати як мінімум двох дітей і жити в передмісті. А ваш партнер зовсім не прагне до появи дітей і хоче жити виключно в місті. Варто поговорити про такі речі ще на початку стосунків. Адже якщо ніхто не захоче йти на компроміс, розставання рано чи пізно неминуче.

4. Ваші друзі і сім'я. Будьте обережні з партнером, який намагається утримати вас від зустрічі з рідними або друзями. У кожного з вас має бути особистий простір і спілкування з близькими людьми. Науково доведено, що дружба позитивно впливає на стосунки з коханою людиною і покращує здоров'я.



5. Ваша самооцінка. Люди, які кохають один одного, повинні ставитися один до одного з повагою. Ваш партнер повинен підтримувати вас і в хороші, і в погані часи. Ні в якому разі він не повинен змушувати вас відчувати себе нерозумно або нікчемно. Нездорове спілкування з боку партнера може сильно бити по вашій самооцінці. Не допускайте цього.

6. Ваші сексуальні потреби. Добре, коли пара розуміє важливість як емоційної, так і фізичної близькості. Але якщо ваш партнер не цікавиться вашими потребами в інтимному плані, з часом вам буде важко знаходити точки дотику і в інших життєвих аспектах. Сексуальні проблеми можуть провокувати конфлікти і, врешті-решт, розрив пари.

7. Ваші принципи. Будьте принциповим і не ігноруйте ситуацію, коли ваш партнер з ким-небудь фліртує. Не варто вигадувати відмовки в стилі "Вони просто дружать" або "Він все рівно ввечері повертається до мене". Флірт - це ознака того, що партнеру потрібен хтось інший, щоб задовольнити частину своїх потреб. Якщо вам не подобається подібна поведінка другої половинки, не приховуйте свого невдоволення, обговоріть проблему.

8. Ваша потреба в спілкуванні. Регулярне спілкування з коханою людиною, комунікативна сумісність - це дуже важливий аспект стосунків. Якщо вас турбує те, що партнер вас ігнорує або відповідає тільки в текстових повідомленнях, обговоріть це. Не потрібно виправдовувати кохану людину тим, що він вічно зайнятий. Якщо партнер любить вас, для нього буде важливим спілкування з вами.



9. Ваше фінансове становище. Якщо людина не хоче нічого вкладати в ваші стосунки - це поганий знак. Йдеться як про почуття, так і про гроші. Якщо ви намагаєтеся щосили, щоб кудись з'їздити або сходити, що-небудь купити, поліпшити ваше спільне життя, а друга половинка просто цим користується, не намагаючись внести свій вклад, не миріться з цим. Спробуйте вести роздільний бюджет або влаштовувати недорогі побачення.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, як розпізнати провальні стосунки.