Близько шести військових вантажівок, два бронетранспортери та велику кількість цивільних машин у Луганську зафіксували спостерігачі СММ ОБСЄ.

Група озброєних людей оточили будівлю управління МВС України, два десятки автомобілів без реєстраційних номерів об'їжджали територію, півсотні невідомих осіб помітили на шляху до Дебальцевого.

За 15 кілометрів від міста згодом пересувалася схожа колона, в якій була зенітна установка ЗУ-23, – недалеко від населеного пункту Весела Тарасівка.

Причин появи такої кількості техніки та її справжнє призначення в ОБСЄ поки що не коментують. Втім, сьогодні президент Петро Порошенко на екстреному засіданні обговорював питання перетину українського кордону у Краснодонському районі Луганської області російськими танками.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"У зв’язку зі збільшенням кількості російських військових, а також активізацією найманців, українські збройні сили готові до будь-якого розвитку подій", - пояснили в АП.

Дивіться: Старогнатівка. Ворог намагається взяти під контроль сіру зону

Як повідомляв портал "Знай.ua", Порошенко позачергово зібрав Військовий комітет кабінету РНБО у зв'язку із загостренням ситуації на тимчасово окупованих територіях Луганщини.