Україна значно покращила свої позиції у рейтингу простоти сплати податків Paying Taxes 2018. Країна посіла 43 позицію зі 190 країн.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів в Facebook. Україна майже в двічі покращила позиції у податковому рейтингу. Минулого року вона була 84 місці.

"За оцінками Світового банку та аудиторської PwC, які складають цей рейтинг, у 2016 році в Україні було вироблено кілька важливих кроків, які спростили адміністрування податків для бізнесу", - похвалились у профільному міністерстві.

За даними рейтингу, загальне податкове навантаження в Україні нижче (37,8%), ніж у середньому в країнах ЄС (39,6%) і в світі в цілому (40,5%). В Мінфіні зазначили, що його складають з урахуванням даних за 2016 рік, а в наступному періоді обіцяють ще більший стрибок у переліку.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Але на цьому позитив у податковій системі України завершується. Час на облік, підготовку звітності та сплату податків, який відображає показник в годинах на рік, залишається одним з високих у світі. В Україні він становить у середньому 327,5. У світі це показник на рівні 240, а у країнах ЄС – 161.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, Україна потрапила в трійку країн, в яких з найвищою швидкістю скорочується населення. Кількість українців скоротиться на понад 15% до 2020 року.