Сьогодні, 22 листопада, в КМДА підписали угоду з китайської компанією щодо будівництва четвертої гілки метро на столичну Троєщину.

Про це повідомили у прес-службі мера Віталія Кличка.

"Зараз ми підписали меморандум про співпрацю з представниками компаній консорціуму China Railway International Group Co., Ltd. та China Pacific Construction Group. Ця угода означає, що це інвестиція і реалізація роботи четвертої гілки київського метрополітену, яка зв’яже два береги з Жулян до Троєщини. Через Подільсько-Воскресенський міст ця гілка повинна бути", - повідомив столичний очільник.


Ця угода передбачає створення робочої групи, яка розробить фінансовий план щодо реалізації проекту.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На будівництво метро на Троєщину планують виділити щонайменше 2 мільярди доларів, 85% бюджету планують забезпечити китайські фінансові установи, надавши Україні кредит. Термін повернення цього кредиту – 15-20 років.

Крім того, міський голова нагадав, що тривають переговори з німецькими компаніями щодо зведення нового мосту у Києві.

Дивіться про будівництво метро на Троєщину

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", столичні чиновники розповіли, чому будівництво метро на Троєщину затягується, та коли планують розпочати будівництво.