Складно перерахувати, скільки анекдотів вигадали чоловіки про страшні віражі жінок за кермом. Чи справді прекрасній половині просто не дано водити машину?

Відповідь на це питання шукали нещодавно вчені із Норвегії. В експерименті взяли участь 823 особи, які повинні були прояснити, чи залежить звичка відволікатися на сторонні речі під час поїздки від віку та статі.

І висновки експертів дуже здивували. У першу чергу – тих же чоловіків. Як виявилося, жінки за 30 – найкращі та найбільш уважні водії.

Найчастіше через необачність ризикують потрапити в ДТП студенти університетів та емоційно нестабільні люди (із діагнозами нейротизму, ознаками екстраверсії).

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Тим паче, чоловіки частіше відповідали на смс-повідомлення, сидячи за кермом, аніж жінки. Таку поведінку, пояснюють вчені, можна помітити не тільки на дорозі – зазвичай подібні типи людей відрізняються і неуважністю в особистому житті.

Дивіться: жінки за кермом: що візьме гору - стереотипи чи статистика?

Як повідомляв портал "Знай.ua", стало відомо, скільки витратили українці на нові авто.