Якщо ви любите подорожувати на літаку, то вам варто на деякий час пересісти на потяги. Зараз не можна бути впевненим у безпеці польотів, тому що підприємство, яке забезпечує цю безпеку, лихоманить вже кілька місяців. Про це повідомляє сайт Стіна.

Що трапилося?

Знайомтеся, підприємство Украерорух - державне відомство з обслуговування повітряного руху нашої країни. До речі, в грудні підприємство відзначить 25-річчя. З 2014 року Украерорухом керує Дмитро Бабейчук, і саме з цього часу все почало валитися.

За час його правління звільнилося дуже багато висококваліфікованих фахівців, не витримавши тиску з боку його заступників Віктора Шевчука і Віктора Мельникова. Кричущим фактором є те, що на цих «працівників» відкриті кримінальні справи прокуратурою, а про Шевчука небезпідставно подейкують, що він при всьому при цьому працює на спецслужбу іншої держави.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Саме Шевчук зараз де-факто керує Украерорухом та цілеспрямовано руйнує саме підприємство і авіакомпанію «Украерорух» при потуранні Бабейчука. Дійшло до того, що співробітників авіакомпанії прямо з робочого місця забирає швидка допомога, так як своїми діями Шевчук доводить людей до інфаркту.

Більш того, на даний момент у штаті авіакомпанії числиться лише один льотчик-командир, а повинно бути мінімум троє за штатним розкладом. Саме ці льотчики повинні проводити льотні перевірки безпеки в аеропортах. І ось зараз і цей останній пілот написав заяву про звільнення, тому що співробітників не тільки пресують кожен день, але і ще і не хочуть платити конкурентну заробітну плату.

Підкреслимо, що якщо цей останній льотчик звільниться, то проводити перевірки буде нікому і всі українські аеропорти стануть небезпечними. У зв'язку з цим наша країна перестане приймати чужі літаки і польотам в Україні настане кінець.

Разом переможемо

Не дивно, що співробітники Украероруху тоннами писали листи і прем'єру, і в міністерство інфраструктури, і в СБУ з проханням вплинути на ситуацію і замінити недбайливих керівників, які не тільки збагачуються за державний рахунок, а й розвалюють стратегічну галузь.

Дивно, що міністр інфраструктури Володимир Омелян, який є затятим борцем з корупцією на людях, у даному випадку мовчить і не робить ніяких дій. На його очах ці люди руйнують державне підприємство, крадуть гроші (з рахунків Украероруху було переведено понад 400 млн. гривень, які осіли у кишенях керівництва), йдуть професійні кадри - а міністру хоч би хни.

Кілька тижнів тому у трудового колективу Украероруху урвався терпець, і вони провели конференцію, на якій прийняли ряд важливих рішень.

Перше - всі співробітники висловили недовіру Бабейчуку і Ко. За це рішення проголосували одностайно.

Друге - колектив вирішив звернутися до народного депутата Михайла Головка з проханням відправити у НАБУ запит з приводу втрати Украерорухом 405 млн. гривень.

Новий наглядач

Всі ці активні дії з боку співробітників підприємства, високий шанс отримати аварію в аеропорту (чого тільки варта недавнє НП у «Борисполі», коли літак зачепив крилом вантажівку), а також інтерес СБУ до ситуації, що склалася - змусили нарешті подумати про все це і міністра Володимира Омеляна.

Але, як нам вдалося дізнатися, в голові чиновника зріє план поміняти шило на мило. Щоб одних корупціонерів замінити на інших, і поставити на чолі цієї зграї свого наглядача. Тим самим вони покажуть, що виконали вимоги трудового колективу - прибрали неугодних, але при цьому призначать на чолі Украероруху знову своїх людей, які будуть продовжувати займатися корупцією.

Колектив Украероруху готовий до такого розвитку подій і вже зараз хочуть запропонувати на заміну Бабейчука і Ко своїх колег, які працюють на підприємстві і відмінно знають всю систему. Вони не хочуть людей з боку і сподіваються, що їх нарешті почують і дадуть спокійно працювати.

І тоді можна буде знову пересісти на літаки і зі спокійною душею, не переживаючи за безпеку, продовжувати літати по Україні та за кордон.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що директор авіакомпанії "Украерорух" зараз не впевнений у безпеці польотів.