Поляки в селі Грушовичи (Підкарпатське воєводство) знайшли украй невдалий застосування залишкам пам'ятника воїнам УПА – їх використовували для ремонту доріг.

Про це розповів голова гміни Януш Слабицький в інтерв'ю naTemat.pl.

"Камені утилізували. Вони служать польському суспільству. Ними посипали дороги", – заявив він.

За словами Слабицького, саме він ініціював знесення пам'ятника. А все тому, що українці зробили б з уламків монумента реліквію.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Тому я запобіг цьому. В іншій ситуації я повернув би ці камені, але знаючи, до чого це призводить, ми зробили так, як я сказав", – заявив Слабицкий.

Він зазначив, що відновити пам'ятник воїнам УПА можна було б лише в тому випадку, якщо змінилася влада в регіоні.


Відео: демонтаж пам'ятника воїнам УПА


Як повідомляв портал "Знай.uа", пам'ятник розібрали 26 квітня 2017 року. До того моменту його неодноразово спотворювали вандали, в наслідок чого розгорівся скандал. Українцям обіцяли, що зможуть впорядкувати могилу лише після археологічних досліджень.

Подібні заходи запропонували для підтвердження того, що там поховані українці. Україна, як не дивно, скасувала в свою чергу дозвіл на пошук та ексгумацію поляків в країні.