Заступник командувача Сухопутними військами Російської Федерації генерал-полковник Олександр Ленцов прибув на окуповану бойовиками територію Донбасу.

Про це повідомили в прес-службі Геренального штабу ЗСУ.

"За оперативною інформацією на території, що знаходиться під контролем бойовиків, зараз перебуває заступник командувача Сухопутних військ Російської Федерації генерал-полковник Олександр Ленцов, діяльність якого пов'язують з координацією дій бойовиків", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в повідомленні сказано, що минулої ночі ситуація південніше Донецька знову загострилася.

"Протягом кількох годин бойовики, цинічно порушуючи попередні домовленості, вели артилерійський і мінометний вогонь по наших позиціях в районі Старогнатівці", - підкреслили в Генштабі.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Читайте також: Главою Генштабу США став генерал, який вважає Росію "головною загрозою"

О 6 ранку понеділка, 10 серпня, начальник Генштабу Віктор Муженко доповів про ситуацію в районах проведення АТО президенту Петру Порошенко.

"Верховний Головнокомандувач дав доручення проінформувати представників місії ОБСЄ та СЦКК, представників Російської Федерації про порушення мінських домовленостей з боку проросійських бойовиків. В даний час сили ГО проводять заходи, спрямовані на врегулювання обстановки", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, упродовж доби, 9 серпня, сепаратисти 127 разів порушили режим тиші. Це - новий рекорд по кількості обстрілів за останні тижні.