Переворот на території незаконного збройного формування "ЛНР" міг виникнути на тлі ослаблення контролю з боку кремлівських кураторів "республіки". Однак, не виключена версія про суперечливих командах з Москви, в результаті чого "ці хлопці пішли в рознос".

Про це пише "Обозреватель", посилаючись на російського політика, президента Загальноросійського громадського руху "Союз Правих Сил" Леоніда Гозмана.

Оцінюючи те, що відбувається, він нагадав про те, що донбаські "республіки" "управляються людьми, які знаходяться в іншій державі". Більше того, іноді ці люди віддають ватажкам "різні сигнали", які можуть входити в протиріччя.

У цьому контексті Гозман запевнив: оскільки "ДНР" і "ЛНР" представляють собою "дивні нелегітимні хаотичні освіти", їх "напівпідпільне управління не має чітких процедур, там є поняття".

Крім того, всередині самих "республік" має місце "боротьба за життя, за майно та інше".

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Політик не виключив, що Плотницький і Корнет "раптом стали отримувати суперечливі команди" від тих, хто ними керує. "Може бути, в силу якихось причин відбулося ослаблення контролю, і ці хлопці пішли в рознос", тим більше, що, судячи з усього, "вони мають менталітет кримінальників", - припустив Гозман.

Відповідаючи на питання, чи може цей переворот підштовхнути Кремль до вирішення "злити" Донбас або, навпаки, до вирішення організувати масштабний наступ, політик сказав: "Не знаю, може загрожувати велика небезпека, ніж зараз. Якщо через деякий час вони стануть умовно незалежними, то зрозуміло, що ніякої Плотницький або інший чоловік, який займе його високий пост, не насмілиться сам атакувати ЗСУ".

Він допустив, що "Москва може вирішити об'єднати "ДНР" і "ЛНР" в одне. Це можливо".

"Але мені здається малоймовірним догляд Москви звідти, тому що це означає визнання невдачі, поразки у війні. Це те, на що дуже важко йдуть влади будь-якої країни, а у нас тут ніби як вибори на носі, тому, думаю, що ні", - зауважив політик.

Нагадаємо, в окупованому проросійськими бойовиками Луганську загострився збройний конфлікт між ватажком "ЛНР" Ігорем Теслярським і відстороненим "главою МВС" Ігорем Корнетом. Озброєні люди оточили будівлю "міністерства".

Крім того, в центрі окупованого проросійськими бойовиками Луганська пролунав вибух. Жителі міста повідомили, що вибух стався в "Білому домі" (Луганська облрада).

Дивіться сюжет про переворот

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", ворог Теслярської пішов у наступ.