Фахівці встановили, що вибухи і пожежа на військових складах з боєприпасами в Калинівці Вінницької області стався через службову недбалість одного із співробітників.

Про це інформує прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

За даними слідства, 26 вересня, коли сталася НП, начальник режимної служби Вінницького зонального відділу Військової служби правопорядку майора Б. неналежно виконував обов'язки по контролю за станом пропускного режиму та дотримання порядку допуску особового складу і техніки на територію військової частини.

Уточнюється, що через його недбалість працівники приватного підприємства на стратегічному об'єкті перемістили легкозаймисті предмети в заборонену зону, де зберігалися боєприпаси до танкових гармат.

9 листопада стосовно старшого офіцера склали протокол за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення ("Недбале ставлення до військової служби").

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

На наступний день "за результатами розгляду протоколу про адміністративне правопорушення Калинівським районним судом Вінницької області майор Б. притягнуто до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу в розмірі 2465 грн".

Нагадаємо, на окупованому Донбасі бойовики обстріляли цивільний автомобіль, який не зупинився на вимогу так званої "ДАІ".

Крім того, Укрзалізниця запустить ще один потяг Інтерсіті. Тепер українці будуть добиратися швидко і з комфортом з столиці у Тернопіль.

Дивіться сюжет про вибух

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", мертву Калинівку показали з висоти пташиного польоту.