Багато хто з нас міг із сумом помічати, як близькі люди після виходу на пенсію буквально за кілька років втрачають значну частину своїх комунікативних навичок. Дослідники пов'язують це з тим, що людський мозок з часом позбувається від непотрібних здібностей. Тим не менш, такі здібності можна підтримувати в тонусі. Виявляється для цього достатньо спілкуватися з близькими та користуватися інтернетом. Як повідомляє Journals of Gerontology, до такого висновку прийшла група вчених з Бразилії.

Інтернет-активність, міцне здоров'я і рівень освіти названі ключовими факторами для збереження когнітивних функцій. Вчені з Університету південної частини штату Санта Катаріна використовували дані британського дослідження English Longitudinal Study on Ageing, в якому взяли участь 6400 чоловік від 50 років. Їх пам'ять перевіряли, пропонуючи їм відтворити послідовність з 10 слів.

Вчені з Університету Сан-Франциско вважають, що пам'ять у літньому віці покращує як фізична, так і розумова активність. Їх випробувані протягом 12 тижнів щотижня присвячували комп'ютерам 3 години свого часу, і в кінці експерименту показали кращі результати. Одночасно вчені застерігають: "перевантаження" інформацією, яка виникає завдяки комп'ютерам і смартфонам, може призвести до того, що інформація гірше відкладається в мозку.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв куди приводять мрії

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще