Близько 2,7 мільярда людей у світі не мають доступу до туалетів, обладнаним належним чином. Ця проблема призводить до регулярних епідемій шлункових захворювань. За оцінками міжнародної організації охорони здоров'я, щорічно не менше 750 тисяч дітей у віці до 5 років гинуть від однієї лише діареї. Для вирішення цієї важливої проблеми британські вчені вирішили створити штучні людські фекалії. Як повідомляють російські ЗМІ, матеріал для відповідних дослідів був створений на основі арахісового масла, дріжджів і конопель.

Британські фахівці проводять унікальні експерименти, розробляючи в якості експерименту фекалії людини. Таким чином, вони сподіваються створити недорогий і хороший спосіб їх утилізації. Експеримент англійських вчених допоможе врятувати мільйони людей, які стикаються кожен день з кишковими інфекціями. Для цього експертам, які працюють в Університеті Бата, потрібні волокна конопель, дріжджі, арахісове масло і багатьох тканин, які за складом нагадують людські екскременти.

За словами Наомі Дірінг, одного з членів експериментальної групи, сонячна сушка фекального осаду в сушильних пластах може забезпечити низькоенергетичного рішення для стабільного управління фекальним відходами в країнах. Учені перевірили, що відбувається, коли екскременти піддаються впливу сонячного світла і тепла і, згідно з проведеним експериментам, з втратою рідини температура у фекальних масах зростає. Внаслідок цього паразити повинні загинути, а разом з ними і кишкова паличка і сальмонела.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про вплив чуми на геном жінок

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще