Іноземці працевлаштовуватимуться в Польщі за новими правилами з 2018 року.

Відповідну заяву зробила директор Повітового управління праці в місті Груєц Мажанна Скочок, повідомляє "Польське радіо".

Роботодавець повинен буде заплатити за декларацію про намір іноземця працевлаштуватися вже з нового року. Тим часом, зараз вона виходить безкоштовно. Дане нововведення поширюється на рільництво, садівництво, туристичну та гастрономічної галузі.

"Ці дозволи на сезонну роботу будуть двох видів: два етапи надання дозволів стосуватися іноземців, які перебувають за межами Польщі, а один етап — іноземців, які вже перебувають у Польщі та мають дозвіл на легальне перебування на іншій підставі, ніж сезонні роботи", – сказала вона.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Іноземцям, які відносяться до другого етапу, роботодавець повинен скласти відповідну заяву про надання дозволу на сезонні роботи. І тільки при отриманні офіційного дозволу робочий зможе відкрити візу в Польщу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", нововведення вступить в дію до початку нового сезону городньо-садових робіт. Всі подробиці тут.