На сьогоднішній день нормативно-правове регулювання у сфері захисту тварин здійснюється відповідно до Конституції України, низки законів з Кодексом України про адміністративні правопорушення та Кримінальним кодексом.

Про це написав український депутат Олександр Опанасенко.

Слід зазначити, що всі ці документи приймалися в різний час. Отже, в даний час деякі положення потребують оновлення, уточнення формулювань, імплементації нової термінології тощо.

Зображення всіх нюансів

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У цьому контексті слід взяти до уваги не тільки ті зміни, що сталися в нашому суспільному житті, але і міжнародні зобов'язання України – наприклад, перед європейськими структурами.

З цією метою на розгляд Верховної Ради був поданий законопроект №7267, який передбачає внесення відповідних змін у вищезгадані закони України.

Автори цього документа, передусім орієнтувалися у своїй роботі на світовий досвід.

У ході досліджень, які проводять громадські організації світового рівня (наприклад, британський Міжнародний фонд благополуччя тварин), фахівці прийшли до висновку, що поява на вулицях міст бездомних тварин зумовлено певними причинами. Так, "вуличну" популяцію поповнюють:

1) тварини на вільному вигулі, тобто ті, які мають власників і яких випускають на вулицю на певний період часу;

2) тварини, які загубилися або втекли від власника;

3) тварини, власники яких кинули;

4) тварини, що народилися на вулиці.

Введення такого поняття, як "благополуччя тварин", стане черговим свідченням готовності українського суспільства і держави приєднатися до європейської спільноти.

Нагадаємо, людство вже півстоліття займається клонуванням і досяг у цій справі певних результатів. Однак на цьому шляху стоїть ряд перешкод і далеко не всі з них стосуються етичної сторони питання.

Крім того, еволюція не з усіх мавп зробив людей. Це довели двоє росіян, які в одному із зоопарків познущалися над тваринами показали, що їм самим місце в клітці.

Дивіться сюжет про тварин

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", примати мільйони років "зберігали" вбивцю людей.