Усіх Нас час від часу запитують чи щасливі ми. Як правило, відповідь на подібне питання скрутний. Адже прорахувати критерії щастя досить важко. Є думка, відповідно до якого щастя є суб'єктивним оціночним судженням і тому не може корелювати з зовнішніми критеріями. Але при цьому, зовнішні обставини, які впливають на ступінь задоволеності людини своїми життєвими умовами, все-таки існують. Як повідомляють російські ЗМІ, ступінь нашого щастя залежить від схвалення однодумців.

Моран Серф, нейробіолог Північно-Західного університету штату Іллінойс, заявив, що рівень щастя людини безпосередньо залежить від кола його спілкування і найближчого оточення. До таких висновків він прийшов за 10 років досліджень. Серф вважає, що щастя не залежить від матеріального становища, досвіду людини і його поглядів на життя. Найважливіші рішення приймаються під впливом оточення і налаштовують на позитивний лад. Процес прийняття самостійного рішення для деяких людей просто непідйомний. Ресурс розумової енергії обмежений, тому ми просто фізично не можемо постійно вибирати між "А" і "Б".

Іноді дуже хочеться перекласти цю функцію на когось іншого. До того ж помилково вважати, що своїми рішеннями, навіть правильними, ми можемо впливати на задоволеність тим, що відбувається. При прийнятті рішень людина більше орієнтується на ірраціональні соціальні установки або на емоції. Тому сам критерій "правильності" дуже розмитий. Людині важливо підібрати собі компанію з людей, мислячих подібним чином. Це допоможе уникнути багатьох стресових ситуацій при взаємодії з оточуючими, так і в діалозі із самим собою.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв куди заводять мрії

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще