На сьогоднішній день складно здивувати когось розмовами про стеження з боку цифрових корпорацій. Дійсно, про нас відомо все: маршрути переміщення, структура споживчого кошика, коло знайомств, сфера інтересів і навіть еротичні уподобання. Однак зараз розумні пристрої будуть фіксувати і наші біометричні дані, а також фізіологічні показники. Американські вчені розробили розумні годинник, прогнозуючий настрій господаря по серцебиттю і погоді. Наукова робота опублікована на arXiv.org.

Група дослідників під керівництвом Пітера Глура з Массачусетського технологічного інституту створила нову систему, яка дозволяє людям оцінювати свій емоційний стан протягом тривалих проміжків часу, просто носячи розумний годинник на руці. Вони написали додаток для годинника Pebble 2 і смартфонів під управлінням Android. Додаток на годиннику збирає дані про рівень активності і серцебиття користувача, а на смартфоні дані про його переміщення, погоду, рівні освітленості навколо і часу.

Таким чином, розумні пристрої зможуть зрозуміти не тільки нашу реакцію на ту чи іншу погоду, але в перспективі і наше ставлення до певних новин, деяким типів повідомлень і навіть відчувати тремтіння від дотику до коханої людини. Деякі вважають, що добра обізнаність рекламодавців допоможе їм краще задовольняти наші потреби. Тим не менш, подібні пристрої викликають все більшу стурбованість серед правозахисників.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про можливості поліції лайків