Космічні програми не можна віднести до суто іміджевих проектів тих чи інших амбітних держав. За допомогою космічних апаратів ведуться спостереження за кліматом і океаном, забезпечується супутниковий зв'язок, і навіть розробляються сучасні доктрини національної оборони. Новий проект, запущений недавно в Японії також демонструє прагматичність космічних польотів. Як повідомляють російські ЗМІ, в 2019 році над Хіросімою піде перший штучний метеорний дощ. Його створять фахівці японської компанії Ale.

Ця організація планує запустити супутник і викинути з нього кульки, які при гальмуванні про атмосферу стануть світитися. За словами експертів, вони здійснять свій проект в 2019 році. Інженери створять різнокольорові кульки, які будуть світитися при виході за межі космічного апарату. Цей процес схожий з падінням метеоритів. Люди побачать над Хіросімою багато маленьких палаючих всіма кольорами веселки об'єктів. Світіння кульок триватиме десять секунд, а потім припиниться.

Спостерігати за цим процесом зможуть не лише жителі Хіросіми, але і люди, що перебувають на відстані 100 кілометрів від цього населеного пункту. Японська компанія розробила цей проект не заради розваги. У майбутньому фахівці мають намір оперативно сповіщати громадян про надзвичайні ситуації за допомогою штучного метеорного дощу.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про космічні ліки від раку

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще