Іноді нам стає шкода витрачати час на сон. І дійсно: ми спимо близько третини всього нашого життя. Багатьом хотілося б обдурити підступну природу, але проти власного організму неможливо воювати занадто довго. Брак сну знесилює нас. Давня вчена дискусія з приводу значення сну в житті людини, набуває все нові напрямки. До вже відомих і незаперечних функцій цього фізіологічного явища, додалася ще одна, повідомляють російські ЗМІ.

Дослідники задалися питанням, чому негативні спогади довше тримаються в пам'яті, ніж щасливі або просто умиротворено спокійні моменти життя. Ми ніколи не забудемо, побачену в дитинстві страшну картину, припустимо, збитого автомобілем собаку, але ніколи не згадаємо цікаву іграшку, подаровану у цьому ж віці на день народження.

Проведені фізіологами дослідження показали, що сон, в який змушена щодоби занурюватися людина, як раз і є тим головним чинником негативних спогадів. Це означає, що до кінця наших днів всі наші кошмари залишаться з нами. Експериментально доведено, що мозок "використовує" людський сон для того, щоб закріпити негативні спогади. Це робиться на благо. Негативний досвід – застереження на майбутнє.

Раніше портал "Знай.ua" повідмоляв про таємниці сновидінь

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще