Для США День подяки це найважливіше, після Різдва, свято. І дата цього торжества завжди плаваюча. Кожен четвертий четвер листопада майже у кожного американця на столі стоїть запечена індичка, гарбузовий пиріг і журавлинний соус. І ми вирішили розповісти вам трохи більше про це свято.

День подяки 2017: історія свята

Історія цього свята дуже цікава. Вважається, що перший День подяки відзначили ще в далекому 1621 році, хоча найважливіша подія сталася за рік до цього.
У 1620 році до берега Північної Америки причалив корабель, на якому були переселенці з Англії, які втекли від переслідувань. Незважаючи на те, що їм вдалося втекти, попереду була дуже складна зима, яку пережили не більше половини всіх переселенців.
Але на наступний рік до них прийшли індіанці, які навчили садити місцеві культури і знаходити питну воду.

Через рік, у 1621, переселенці зібрали прекрасний урожай і запросили на свято їх рятівників – індіанців. Тоді і прозвучали слова подяки вищим силам. І саме в тому році американці відзначили перший День подяки.

Потрібно сказати, що до 1941 року дата Дня подяки була непостійною, але потім Конгрес США прийняв білль, згідно з яким свято вирішено було влаштовувати в четвертий четвер листопада.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

День подяки 2017: традиції свята

День подяки – це, без сумніву, найсімейніше свято в США. За традиціями прийнято збиратися вдома у найстарших членів сім'ї. Діти та онуки зазвичай приїжджають з усієї країни. Іноді запрошують сусідів, яким не було з ким святкувати.

Ну і, звичайно, головна традиція на День подяки у США – це правильно накритий стіл. Кожен повинен запекти індичку і зробити до неї журлавлиний соус. До речі, вона зазвичай подається з картопляним пюре. А з напоїв прийнято подавати на стіл сидр, або ж вино.

Крім цього, американці намагаються радувати тих, кому в житті пощастило менше. Зазвичай, у День подяки проходить величезна кількість благодійних акцій.

Дивіться: Життя в Америці, Дорожній Влог про День Подяки 2017

Нагадаємо, що 23 листопада в США відзначають День Подяки.