Свято Андрія Первозванного, або просто Андрєєв день – це не тільки релігійне свято, але й народне. Люди вважають, що ніч з 12 на 13 грудня наповнена чарами і чарами. До того ж, потрібно сказати, що це свято з'явилося дуже давно, а багато традицій Дня Андрія Первозванного вже забуті, але деякі все ще актуальні.

День Андрія Первозванного 2017: традиції свята

Як ми вже сказали, традицій дійшло до нашого часу зовсім небагато, але головні збереглися. У першу чергу потрібно розповісти про ворожіння на Андрія Первозванного. У цей день дівчата намагалися дізнатися, хто ж буде їх судженим, а варіантів було кілька:

- Перед тим як лягти спати, потрібно покласти шматочок хліба, який ви самі спекли, під подушку і сказати: "Суджений-ряджений, приходь мого хлібця скуштувати". Хто наснитися, той і буде вашим чоловіком.

- Слід налити води в тарілку, покласти на неї кілька соломинок у вигляд містка і поставити собі під ліжко. Суджений прийде перевести наречену через міст, тобто, присниться.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

- Так же можна дізнатися, скільки у вас буде дітей, але для цього обов'язково потрібна морозна ніч. Потрібно ввечері налити чарку води, опусти перстень і виставити на мороз. Перед сном принеси чарку: скільки буде горбків, стільки буде і синків, а скільки ямок – стільки дочок.

Прикмети на День Андрія Первозванного 2017

У свято Андрія люди слухали воду в криницях і замерзлих річках. Якщо під кригою вода тиха, то зима буде хорошою. А якщо ж гучна – це до стуж і хуртовин.

Також визначали погоду по вогню: “Червоний вогонь у печі – на холоднечу, білий – на відлигу“, “Нагорівше вугілля на скіпі крутиться – до морозів“.

Якщо у свято Андрія йде сніг – зима буде морозною і холодною.

Зимно, але сонячно? Бути хорошому врожаю.

Дивіться: 13 грудня — День святого апостола Андрія Первозванного

Нагадаємо, що в ніч з 12 на 13 грудня в народі відзначають День Андрія Первозванного, або ж просто Андрєєв день.