Американський аналітичний центр Heritage Foundation, який вважається мозковим центром у Вашингтоні, закликав президента США Дональда Трампа відправити американських радників на Донбас.

Про це, посилаючись на доповідь центру, повідомляє "Голос Америки".

"Наступного тижня президент Трамп вирішить, чи схвалювати продаж американської зброї, включаючи просунуте протитанкове озброєння, Україні. Росія вторглася в Україну. Росія нелегально окупує Крим. Росія спровокувала, а зараз підтримує сепаратистський рух у східній Україні. Росія - це агресор, а Україна - жертва. Будь-яка країна має право на самозахист", - текст документу.

Крім того, аналітики радять у найкоротші терміни надати Україні летальну зброю. США повинні надати сучасне озброєння й інші тактичні засоби, наприклад, безпечні засоби комунікації.

Однак у Heritage Foundation зазначають, що не варто вважати таке рішення США вирішенням кризи і завершенням агресії Росії.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Хоча майбутній успіх України залежатиме насамперед від самих українців, лідерство США важливе для протидії російській агресії і підтримки реформ", - додали у повідомленні.

У документі є пропозиції дозволити американським військовим радникам бути присутнім на передових позиціях. Автор документа - Люк Коффі, він є директором Центру зовнішньої політики імені Сари Еллісон в Heritage Foundation.

Трамп і Путін особисто зустрілись на саміті "Великої двадцятки" у Гамбурзі

Як повідомляв портал "Знай.ua", радники Трампа переконують його схвалити план Пентагону і Держдепартаменту Америки щодо озброєння України на умовах, згідно з якими вона сплатила б частину поставок.