Свято Андрія Первозванного це досить стародавнє торжество, яке було задовго до прийняття християнства на Русі. Саме тому свято не тільки релігійний, але і народний. Але, майже всі традиції, яким вже сотні років, забуті, і в основному залишилися тільки християнські. Саме тому ми вирішили розповісти вам, які є молитви на Андрія Первозванного.

Молитва Андрію Первозванному про заміжжя

Первозванне апостола Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, Церкви послідовникові верховний, всехвальне Андрія! Славимо і величаємо апостольския праці твоя, сладце поминаємо твоє благословенне до нас пришестя, ублажаємо чесна страждання твоя, яже за Христа перетерпів ти, лобызаем священні мощі твоє, шануємо святу пам'ять твою, і віримо, що Господь живий, жива ж і душа твоя, і з ним навіки на небеси пребываеши, идеже і нас любов'ю твоєю не оставляеши, як полюбив єси батьки наша, коли Духом Святим прозрів єси землі нашея до Христа звернення. Віруємо ж, яко і молиши про нас Бога, дарма у світлі Його вся потреби наша. Тако сю віру нашу в храмі твоєму сповідуємо, і Господа і Бога і Спаса нашого Ісуса Христа молимо, так молитвами твоїми подасть нам вся потребная до спасіння нас грішних: так як ти абие до гласу Господа, оставль мрежи твоя, неухильно Того пішов єси, сице і кийждо від нас не своїх сих так шукає, але ще до творення ближняго, і про небесне званні так думає. Майно ж тя предстателя і молитовника за нас, сподіваємося, яко твоя молитва багато може перед Господем і Спасителем нашим Ісусом Христом, Емуже подобає всяка слава, честь і поклоніння з Отцем і Святим Духом на віки віків. Амінь.

Молитва Андрію Первозванному про здоров'я

Апостол Андрій Первозванний Спаситель. Хвораю я дуж - у спеку і на холоді. Здоров'я духовне раптом надломалось, хвороби такі, що мені й не снилося. Молю на колінах, отвадь ці муки, хай до Господа тягнуться слабкі руки. Зціли мене ти, і наверни до віри, все жадібну, зле, швидше зменш. Нехай буде воля твоя. Амінь.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Дивіться: Молитва Апостолу Андрію Первозванному