У Росії причиною насмішок стали висловлювання глави Російської православної церкви патріарха Кирила про прийдешній кінець світу. Не зовсім зрозуміло, чому він раптом заговорив про це, якщо в країні "все добре".

Про це повідомив російський прозаїк, поет і драматург Володимир Войнович в Facebook. Він зазначив, що з незрозумілих причин "Святіший раптом сполошився і сповіщає про прийдешній кінець світу". Поет припустив, що у патріарха Кирила можливо з'явилася інсайдерська інформація і Росію чекає "генеральна інспекція" для перевірки того, наскільки росіяни загрузли в гріхах.

Войнович іронічно сказав, що пересічним громадянам недоступна інформація про такі таїнства. Він задався питанням, чи буде Судний день на всій планеті або тільки в окремій країні. Але ж в Росії, за його словами, "все добре".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Олімпіаду з тріумфом провели, Крим в рідну гавань успішно відбуксирували, шахтарям і трактористам Донбасу гуманітарну допомогу надали, своїм пенсіонерам видали по 5 тисяч на рило, а з Сирії війська вже вивели навіть кілька разів. Ми практично всі - 86% - одностайні. Ми за, а ті, які не ми, чомусь проти. Вони нас ненавидять, але ми до цього звикли, і їх санкції плюс наші контрсанкціі нам навіть на користь, бо сприяють розвитку нашого аграрного комплексу. Так що все йшло до вчорашнього дня, як то кажуть, шляхом, і раптом - на тобі! – Апокаліпсис! Наближається! " - написав поет.

Письменника здивувало в словах патріарха те, хто винен в наближенні кінця світу. Як виявилося це не чиновники, а російська інтелігенція, яка "демонструє гріх через кіно і театр".

"Ось у чому корінь! Раз це так і нам всім загрожує Страшний Суд, тоді, може, влаштувати його заздалегідь і своїми силами? Якщо з усією інтелігенцією відразу впоратися важко, то можна обмежитися поки режисерами кіно і театру. Тим більше, що початок вже покладений. Одного вже посадили, інших внесли в список, тепер залишилося всіх їх скинути в геєну вогненну або хоча б туди, де під конвоєм подібний контингент робить щось корисне. Валить, припустимо, ліс або шиє рукавиці. Тоді-то ми всі врятуємосб ", - підсумував прийдешні події в Росії Войнович.

Патріарх Кирило розповів про ознаки швидкого кінця світу

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, патріарх Московський Кирило заявив, святкуючи 71-й день народження, що в Росії можуть повторитися революційні події столітньої давності, що призведе "до сповзання в безодню закінчення історії".