Незважаючи на розмах, з яким працює кремлівська пропаганда, в Росії все ще залишається чимало людей, які вміють думати і бачити правду. Ця частина населення не відчуває до України ненависті, а навіть навпаки, ставиться з великою симпатією та надією.

Про це в своєму блозі на "Обозревателе" написав російський історик і філософ Ігор Чубайс, брат відомого політичного діяча Анатолія Чубайса.

"До складу імперії входили і Фінляндія, і Польща... Але... Україна видна в будь-якому дзеркалі і в кожному вікні. Ми переплетені занадто багатьма узами і це не пропаганда, це реальність", - заявив він, коментуючи підвищений інтерес росіян до України.

Історик зазначив, що мешканці України за останні декілька років стають суб'єктом політичного та економічного життя, і тепер "саме український народ вирішує, який курс йому прокладати".

"Це почалося з Майдану і продовжується до цього дня. Ставши господарями в своєму домі, українці активно обговорюють свої проблеми і це цілком природно", - констатував Чубайс.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

При цьому він зазначив, що оскільки між Росією і Україною йде неоголошена війна, стосунки між державами і народами "знаходяться в найгіршому стані".

"І, все-таки, я б просив вас не забувати, що 15% росіян не схильні до офіційної пропаганди. Ми дивимося в Україну з величезною симпатією і надією!" - додав він.

Топ-5 кремлівських пропагандистів


Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що психотерапевт розповіла, як росіянам промивають мізки.