З приходом холодів та загостренням інфекційних та вірусних хвороб, українці все частіше мчать до аптеки. З метою зекономити люди купують вітчизняні ліки, сподіваючись на їх дієвість та якість. Однак через ріст попиту на бюджетні препарати збільшується і ринок контрафактних товарів. Людей попереджають бути обережними, адже вони можуть стати жертвами підробок.

Як пише "Європейська правда", ще шість років тому контрафактні товари заполонили ринок на 50%, а сьогодні цей показник ще вищий.

Такі ліки не перевіряються належним чином на якість та не проходять відповідного тестування та контролю. А сучасні швидкі технології перетворюють виробництво контрафакту в дуже прибутковий бізнес.

До того ж, об’єктом недобросовісних виробників стають як прості знеболювальні препарати, чи ліки від алергії до медикаментів від важких смертельних хвороб.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Це відбувається тому, що ціна на контрафакт значно нижча, ніж на оригінальну продукцію. По-друге, фармацевтичний ринок настільки заповнений контрафактною продукцією, що навіть офіційні роздрібні дистриб'ютори (аптеки) можуть несвідомо продавати контрафактні препарати, закупивши їх у нового, неперевіреного постачальника. Самостійно розпізнати контрафактну продукцію вкрай складно, а часом взагалі неможливо без спеціальної експертизи (особливо товарів дорогих цінових категорій).

І виною тому, що у виробників немає відчуття невідворотності покарання. Доки не створять ефективний механізм імплементації законодавства про захист прав інтелектуальної власності, фармацевтичні компанії не зможуть ефективно протистояти проблемі, а ринок залишиться заповненим контрафактною продукцією.

Нагадаємо, українцям розповіли, які ліки краще не приймати, адже застосування їх часто має фатальні наслідки.

Дивіться, які ліки не варто приймати прилікування грипу

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", пацієнтам розповіли, як швидко відновити організм після прийому антибіотиків.