Рятувальники продовжують пошуки аргентинського підводного човна "Сан-Хуан", який зник кілька днів тому. Але в зоні зникнення зафіксували "гідроакустичну аномалію", яка може допомогти пошуковим групам.

Про це повідомив представник ВМС Аргентини, капітан Енріке Бальби, передає Nacion. Він зазначив, що підводні шуми зафіксували в 48 кілометрах від місця, де субмарина виходила на зв'язок. Після цього туди направили рятувальні кораблі й літаки.

Вже на місті намагатимуться визначити, чи мають відношення звуки до зниклого підводного човна. За однією з версій причиною "гідроакустичної аномалії" міг бути вибух на борту "Сан-Хуан". Але представник наголосив, що поки рятувальники не будуватимуть жодних припущень щодо цих даних. Всі підводні шуми, за його словами, мають пройти дослідження та підтвердження з боку фахівців.

Зв'язок із аргентинською субмариною ARA San Juan зник 15 листопада, коли вона направлялась з бази ВМС Ушуая на півдні Аргентини до місця базування в Мар-дель-Плата на південь від Буенос-Айреса. На борту човна перебувало 44 людини. Під час останнього радіозв'язку з субмариною, екіпаж повідомив про аварію на борту.

Рятувальники б'ють тривогу, оскільки підводний човен давно не поповнював запаси кисню. Ситуація вже наближається до критичної межі.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Зафіксований військовими шум не пов'язаний з зниклої аргентинської підводним човном

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, у рятувальників з'явилася надія відшукати субмарину, яка зникла біля берегів Аргентини. Вони зафіксували сигнали, які могли надіслати з борту субмарини.