Українців попереджають, що їх не пустять на кладовища зі штучними квітами та вінками. Крім того, заборонено буде також встановлювати огорожі та столи біля могил.

Таке рішення розглядає міська влада Дніпра, - повідомляють у прес-службі мерії міста.

З наступного року не лише приносити, а й продавати біля кладовищ штучні квіти не можна.

"Ми не хочемо збільшувати території кладовищ. Крім того, установка огорож заважає проходити до деяких могил, косити траву і обрізати дерева. Вже встановлені огорожі, і столи не будуть демонтовані. Відтепер облаштовувати на кладовищах можна тільки лавки", - пояснили представники міської адміністрації.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Щодо квітів в мерії пояснили, що стомилися боротися з пластиковими відходами, адже сміття забруднює не лише кладовище, а все навколо нього. Крім того, сміття вивозити дорого, а його на цвинтарях збирається цілі гори через ці вінки та квіти.

Цим же документом передбачається "приховування продажу" будь-ритуальної символіки, так як "зараз такі товари відкриті реалізують на вулицях міста".

Нагадаємо, у Житомирі під час руху загорівся автобус, який віз небіжчика на цвинтар. У салоні крім труни знаходилось ще 11 людей.

Дивіться, як палстик знищує планету

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", в бельгійському місті Мускрон градоначальника Альфреда Гаденна знайшли на кладовищі з перерізаним горлом.