В Японії вдалося зафіксувати унікальне явище. В об'єктив камери очевидця потрапив момент падіння метеорита.

Відео опублікували в Youtube й воно викликало неймовірний захват у користувачів соціальних мереж. Метеорит пронісся в небі над Японією ввечері 21 листопада. Його політ спостерігали мешканці префектури Хіого й це викликало паніку у тисяч людей.

За словами очевидців, космічний об'єкт був помітний лише протягом кількох секунд. Його політ супроводжувався кількома яскравими спалахами.

"Це вогненна куля... Великий метеор", - пояснив дослідник астрономічної обсерваторії Місато в префектурі Вакаяма Чисато Ямаучі.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Вчені кажуть, що собі падіння настільки яскравого метеорита - вкрай рідкісне для Японії явище. Більшість японських дослідників розповіли, що космічний гість прилетів на Землю з метеорним потоком Тауриди й жодної загрози не становить. Це явище можна спостерігати регулярно з вересня по грудень.

Але представники астрономічної обсерваторії Місато не поділяють думку колег. Вони вказують на те, що метеорит мав значно більші розміри, ніж вважалось спочатку. Він, на їх думку, міг становити потенційну небезпеку для місцевих жителів.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, уфологи виступили з гіпотезою, яка має пояснити часті падіння метеоритів . На їх думку, причиною такого явища можуть бути війни між інопланетянами.