Два високопоставлених українських чиновника поскаржилися, що бачили роздруківки своїх листувань в Viber. Про це народний депутат з БПП Мустафа Найєм написав на своїй сторінці в Facebook.

"Судячи з усього, Viber перестав бути безпечним засобом комунікації. За останні два тижні працівники кількох відомств розповіли, що вже знайдено спосіб зламувати систему безпеки та видавати дані месенджера", - написав Найєм.

Депутату повідомили, що отримати зміст Viber-листування з телефону непросто і вимагає певного часу. А як превентивний захід порадили час від часу видаляти Viber з телефону і встановлювати його заново.

Читайте також: У мережу потрапило ніжне листування Кошкіної з багатодітним нардепом

"Приблизно в цей же час два не пов'язаних один з одним високопоставлених чиновника поскаржилися, що вже бачив роздруківки своїх листувань; а інший їхній колега-держслужбовець розповів, що йому пропонували купити переписку будь-якого абонента", - написав нардеп.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Ще одним доказом вразливості Viber'а Найєм назвав незвичне і раптове зростання кількості vip-абонентів, що приєдналися до месенджера-конкурента.

"Вітчизняні політики й олігархи масово переходять на Telegram", - повідомив депутат.

Нагадаємо, через скандальне листування, яке було оприлюднене в мережі, з посади прокурорів прокуратури Дніпровського району Києва були звільнені Артем Тендітний і Денис Соловей, а Сергій Лисенко - з посади старшого прокурора відділу прокуратури Києва.