Більшість вчених вважають, що якщо на інших планетах є життя, то у своєму розвитку воно має пройти всі ті ж ключові етапи, що і на Землі. Це твердження примушує нас шукати всюди першу необхідну умову виникнення земного життя – воду. На сьогоднішній день точно відомо про існування декількох планет, повністю вкритих водою. На перший погляд може здатися, що це ідеальне місце для зародження життя. На думку відразу ж приходить образ живого океану з роману "Соляріс". Однак, як повідомляють російські ЗМІ, вода сама по собі ще не є необхідною умовою.

Науковці з університету Арізони заявили, що планети-океани неживі, на них немає фосфору. Життя на таких космічних об'єктах неможливе з кількох причин. По-перше, фосфор повинен збиратися на суші, після чого потрапляти в океан, щоб їм харчувалися мікроорганізми. По-друге, фосфор погано розчиняється у солоній воді. Саме з цих причин вчені з Арізони радять своїм колегам шукати живі організми на планетах, де є і вода, і суша.

Є теорія, в якій йдеться про існування організмів, що складаються з інших елементів. На нашій планеті головним елементом для життя є вуглець, а на іншому космічному об'єкті в основі всього живого може бути зовсім інший елемент або сполука.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про таємниці сноведінь

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще