Всі добре пам'ятають історію появи, зльоту і переходу під крило ФСБ соціальної мережі "ВКонтакте". Але творець Павло Дуров вирішив не сумувати і зробити месенджер вільний від цензури і стеження. Однак і тут підприємцю довелося зіткнутися з тиском. На цей раз з боку цифрових корпорацій. Представники Apple і Google зажадали від Дурова закрити один з каналів у Telegram. І, як повідомляють російські ЗМІ, Дуров задовольнив цю вимогу. Нагадаємо, що це був перший прецедент закриття каналу в популярному месенджері.


Творець каналу "Всяка годна попса" Антон Вагін підтвердив, що Telegram заблокував його канал без будь-яких попереджень. Месенджер Telegram вперше заблокував канал, який поширював аудіоконтент з порушенням авторських прав. Пізніше Павло Дуров, засновник Telegram, розповів, що компанія Google ультимативно зажадала блокування каналу.

Повідомляється, що скарга надійшла від пошукового гіганта Apple на підставі вимоги Universal Music. Справа в тому, що творці каналу «Всяка годна попса» опублікували піратську копію альбому Reputation співачки Тейлор Свіфт, випущений лейблом Big Machine Records, який належить Universal Music. Не виключено, що тепер Telegram буде більш активно стежити за контентом, опублікованих у каналах.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про фото роздегненного Дурова