Практично всю територію Криму за роки анексії Росія активно заселяє своїми громадянами. Зараз їх кількість сягає 300 тисяч – з РФ, та ще 250 людей з ОРДЛО.

Відповідні дані оприлюднив уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Він наголосив, що подібні наміри Кремля – пряме порушення Женевської конвенції. Основне положення цього документу забороняє примусову зміну демографічної ситуації на тимчасово окупованій території.

Але,ігноруючи всі міжнародні приписи, сусідня країна вирішила зробити все на власний розсуд, адже значно вигідніше заселити півострів прихильниками путінської політики:

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

"…Вони створюють умови, при яких корінні жителі змушені залишати півострів, і заселяють його людьми, лояльними до себе. Наприклад, 250 тисяч осіб вони привезли з Донецької та Луганської областей, цих "ватників", багато хто з них - бандити, які беруть участь в беззаконні, і не менше 250 тисяч, а то і 300 - 400 тисяч, за різними оцінками, жителів Російської Федерації ", - зазначив Джемілєв.

Дивіться: анексія Криму завдала ЗСУ збитків на 18 мільярдів

Як повідомляв портал "Знай.ua", Нацбанк присвятив монету кримським татарам.