Над Землею пронесеться метеорний потік Гемініди. За ним можна буде спостерігати з 4 по 17 грудня.

Зорепад Гемініди - це останній метеорний потік в році, він же входить в "велику трійку" зорепадів. Астрономи називають його найбільш загадковим космічним явищем з усіх метеорних потоків.

Потік відкрили ще в кінці XIX століття. Під час нього в небі проноситься понад 100 метеорів на годину.

На території України метеорний потік можна буде спостерігати з 4 грудня і до 17 грудня. Свого піку зорепад досягне 13-14 грудня. Швидкість метеорів невисока, близько 35 км / с.

За ним зможуть поспостерігати тільки житель Північної півкулі. Щоб краще його розгледіти, варто виїхати подалі від міських вогнів. Якщо спостерігати за зорепадом під час його піку, то спеціальне обладнання не буде потрібно і він буде видно неозброєним поглядом.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

На небі Гемініди виглядають, як крапки, що світяться й розлітаються в різні. Метеори за собою залишають тонкий світловий слід.

Зорепад Гемініди, який пронісся над Землею в 2016 році

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, уфологи вважають, що почастішали падіння метеоритів пов'язано з космічними війнами, які ведуть прибульці.