Розвиток робототехніки та розумних алгоритмів дійшов до того рівня, після якого нові відкриття в цій області відбуваються майже щотижня. Тим не менш, до повного звільнення від необхідності працювати людям ще досить далеко. У своєму інтерв'ю CNBC голова ради директорів компанії Alphabet Ерік Шмідт повідомив, що людям швидше хотілося б отримати робота-посудомийника, але в найближчі роки інженери будуть вирішувати більш глобальні завдання. Найбільші перспективи Шмідт бачить у розвитку штучного інтелекту для медицини та фізики.

Колишній глава Google покладає великі надії на застосування штучного інтелекту не в побутовому господарстві, а в медицині. "ШІ на основі машинного навчання вже відмінно справляється із зіставленням даних за шаблоном. Тому в першу чергу технологія зробить вплив на сферу охорони здоров'я", — упевнений Шмідт. Лікарям доводиться покладатися на зір та інтуїцію, а значна частина роботи як раз полягає у зіставленні інформації. ШІ спростить докторові частину роботи, але не замінить його повністю: "Це буде система "Доктор плюс", а не "Доктор мінус". У найближчі 5 років це буде великим трендом", — прогнозує мільярдер.

Інша галузь, в якій ШІ буде простіше освоїтися, — це наука. "Через 10-15 років фізик зможе попросити комп'ютер вирішити складну фізичну задачу, а сам ляже спати. За цей час система проаналізує всі дані і знайде кілька рішень проблеми". Екс-глава Google припускає, що в майбутньому ШІ допоможе людям орієнтуватися в інших складних і динамічних галузях. Наприклад, в розподілі нафтових ресурсів або в управлінні виробничими лініями.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про шпигування з боку Google

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще