На території анексованого півострова 24 листопада кримські татари поховали померлу після спроби затримання російськими силовиками Веджіє Кашка. 83-річна жінка була ветераном національного руху.

Про це пишуть ЗМІ.

З усього Криму до місця похорону були організовані маршрути. За деякими даними, більше 3 тисяч кримських татар приїхали до будинку жінки, яка стала символом боротьби кримських татар за право жити на батьківщині.

Кадр з місця

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Односельці сім'ї Кашка в знак скорботи вивісили кримськотатарські прапори.

Кадр з місця

Зазначимо, що на похорон прибув Ескендер Белялов – представник так званого "ради з питань міжнаціональних відносин" при окупаційний уряді півострова. Кримські татари прогнали його з криками "зрадник".

Кадр з місця

Нагадаємо, російська журналістка Ксенія Собчак влаштувала спір з російським журналістом Олексієм Голубєвим щодо її заяви про приналежність Криму.

Крім того, під час спільної операції України та Німеччини правоохоронні органи затримали 12 українців, яким висунули підозри у викраденні автотранспорту на території ФРН.

Дивіться сюжет про похорон

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", син Висоцького образився на кримчан.