Депутат-втікач Олександр Шепелєв подружився з ФСБ, спробував замовити кримінальну справу на свого давнього ворога - фінансиста Януковича Сергія Дядечко, однак, як кажуть, "облажався" і сам потрапив під статтю - за хабар у мільйон двісті тисяч доларів.

Про таку веселу кухну екс-нардепів розповідає росыйський паблік Mash.

Почалось все ще у 2012 році, коли Шепелєв спробував організувати вбивство іншого нардепа - Сергія Дядечка, який виступав свідком у справі про розкрадання 34 мільярдів гривень, по якому проходив Шепелєв.

Однак Дядечко вижив. При чому, абсолютно випадково: через проблеми зі спиною він лежав в машині, а не сидів, і всі кулі просвистіли над ним.

Зазначимо, що 43-річний Дядечко – бізнесмен, президент баскетбольного клубу "Монако", засновник фонду Dyadechko Sport Fund та "сімейний банкір" Януковича, адже саме він контролював всі фінансові потоки "легітимного".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

На невдалому замаху Шепелєв не зупинився. У квітні 2013 року він спробував замовити кримінальну справу на Дядечка. Для цього він дав один мільйон двісті тисяч доларів своєму знайомому колекціонерові Омеляну Захарову, у якого нібито були великі зв'язки в правоохоронних органах. Ці гроші треба було передати співробітникам СКР по ПКФО, а за це вони повинні були порушити кримінальну справу на Сергія Дядечко.

За виконання замовлення береться оперативник ГУ МВС по ПКФО Руслана Хумакієв. Однак, як виявилось, ніяких знайомих в СКР по ПКФО у нього немає. А всі гроші він просто залишив собі, намалювавши в фотошопі для Шепелєва постанову про порушення кримінальної справи.

Знов невдача. Шепелєв тікає з України та попадає в міжнародний розшук.

В березні 2015 року московські ФСБшники затримують колишнього депутата Шепелева за запитом Інтерполу. З ним швидко знаходять спільну мову, після чого він починає співпрацю і дає розширені показання про все на світі. У тому числі розповідає і всю цю історію з невдалим замовленям "криміналу" від якого сам постраждав.

Слідчі ФСБ укладають з ним угоду і Шепелєв виходить під підписку про невиїзд. Так він і живе кілька років.



Однак у 2017 році в ФСБ починають розуміти, що Шепелев "халтурить" - все менше розповідає, все частіше відпрошується з опитувань. І тоді стара папка з його показаннями несподівано перетворюється на том нової кримінальної справи. Проти нього самого.

21 листопада 2017 року у Москві слідчі СКР порушують кримінальну справу за статтею "Дача хабара". У підсумку Шепелев, Хумакієв та Захаров затримані.

Щодо Дядечка, то він благополучно живе в Монако, куди втік після Майдану.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російська поліція затримала колишнього народного депутата ВР від фракції "Батьківщина" Олександра Шепелєва.