Міністерство оборони України внесло зміни в законодавство про проходження військової служби в ЗСУ, і вже 28 листопада їх опублікують в Офіційному віснику України.

Про це повідомили на сайті МО.

У Департаменті кадрової політики Міністерства оборони України роз’яснили, що ж відтепер зміниться.

Так, відтепер перед першим призначенням військовослужбовців до органів військового управління ЗСУ на посади керівників, заступників керівників та керівників самостійних структурних підрозділів вони проходитимуть спеціальну перевірку.

Від призову до армії звільнятимуть офіцерів, які проходили військову службу або службу у військовому резерві, заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за державними органами, підприємствами, установами, визнані непридатними до військової служби за станом здоров’я, мають на утриманні троє і більше дітей віком до 18 років або самостійно виховують дитину до 18 років.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

До цього переліку також увійшли ті, хто має на утриманні повнолітню дитину-інваліда I чи II групи, до досягнення нею 23 років, є усиновителями, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями, на утриманні яких перебувають діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування, віком до 18 років, а також зайняті постійним доглядом за особами, що його потребують.

Дивіться: Осінній призов-2017 в Україні

Від призову звільняються народні депутати України та депутати ВР АРК, а також студенти й аспіранти денної форми навчання.

Зміни торкнулися й контрактної служби. Новий закон запроваджує прийняття на військову службу за контрактом офіцерів після проходження ними шести місяців військової служби за призовом осіб офіцерського складу, а не після закінчення строку цієї служби, як було до цього.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", осінній призов проходить в Україні з 5 жовтня до 28 листопада.