Кількість полонених українців, які незаконно утримуються терористами на окупованих територіях Донбасу, зросла до 162-х.

Про це на брифінгу в Києві повідомила перший віце-спікер парламенту, представник України в гуманітарній підгрупі переговорної групи в Мінську Ірина Геращенко.

За її словами кількість заручників збільшується, в першу чергу, за рахунок проукраїнських громадян, які залишаються на окупованих територіях - їх хапають під надуманими приводами.

"Згідно з останньою інформацією, отриманою мною від центру звільнення заручників СБУ, на сьогоднішній день у нас 162 заручника знаходяться на окупованих територіях - це цивільні, військові, чоловіки, жінки, серед них журналіст і троє волонтерів. Це ті люди, родичі яких звернулися в СБУ , щоб їх близьких розшукували ", - повідомила Геращенко.

Вона зазначила, що українській стороні вдалося встановити місцезнаходження 94 осіб, хоча бойовики підтверджують наявність меншої кількості полонених.

"Зараз запущена дуже серйозна робота, в якій задіяні ті служби, які повинні тут сприяти, щоб відбулося звільнення. До кінця року повинні бути позитивні новини, сподіваємося", - сказала перший віце-спікер.

Як повідомляв портал "Знай.ua", раніше глава Служби безпеки України Василь Грицак озвучив іншу цифру. За його словами, на окупованому Донбасі перебувають у полоні у терористів 152 громадянина України, ще 404 людини вважаються зниклими безвісти.