За останнє десятиліття темпи знищення браконьєрами африканських носорогів сильно зросли. Якщо так буде тривати й далі, то наші внуки вже не побачать живих носорогів. Зоологи та активісти робили різноманітні заходи для протидії цьому явищу. Носорогів і браконьєрів відстежували за допомогою бпла, а деяким носорогам пробували вмонтувати камеру прямо в ріг. Однак великого ефекту такі заходи не принесли. Тоді вчені зрозуміли, що з злодіями і шахраями треба боротися за допомогою шахрайства. Як повідомляє портал спецтехніки України, зоологи вирішили друкувати фальшиві рога носорога на 3D-принтері, збиваючи ціну на натуральну продукцію.

Американський стартап Pembient вважає, що боротися з браконьєрами на носорогів можна за допомогою 3D-друку. В останні кілька років інженери-біологи з Сіетлського університету працювали над створенням штучних рогів носорога, які, як вони вважають, в кінцевому підсумку будуть практично не відрізняються від реальних. Ці штучні рогу створюються з допомогою технологічного процесу друку, а матеріалом для неї виступає речовина, в яку входить кератин (базисний білок, з якого складається носорожого ріг) та ДНК носорога.

Надрукувавши такі підроблені рога, їх, на думку учасників Pembient, потім потрібно почати вводити в ланцюжок підпільних поставок носорож'їх рогів. У підсумку, ні контрабандисти, ні покупці цього товару не зможуть відрізнити підробку від справжнього рогу. При цьому, ринок можна досить швидко наповнити надрукованими сурогатами, збивши на них ціну, і змусивши контрабандистів кинути займатися вбивством носорогів. В даний час стартап працює над створенням першої партії підроблених носорож'їх рогів, а в майбутньому планує створювати тривимірні друковані версії слонячих бивнів, тигрових кісток і луски броньованих панголінів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про вплив потепління на туризм