У планах російського президента Володимира Путіна насправді немає жодних поступок українській стороні – одразу по закінченню виборів в РФ він збирається погодитися на заміну військ по всій території Луганської та Донецької областей миротворчими силами ООН. Тільки от зробить це заради власної вигоди, поставивши умову про повну відсутність контролю офіційного Києва.

Таку позицію в коментарі "Апострофу" висловив український журналіст і публіцист Віталій Портников.

Він впевнений: для України такі підступні наміри господаря Кремля можуть стати справжнім випробуванням, адже прикриваючись "добрими намірами та бажанням миру" він керується лише своїми інтересами.

"Миротворчі сили ООН будуть перебувати на лінії зіткнення і на лінії українсько-російського кордону. Для США, можливо, це буде такий тріумф, бо вони змусять війська Росії і їх найманців вийти з території Донбасу, замінять ці війська миротворчими силами. Але українські Збройні сили, правоохоронні структури і державні структури на цю територію не увійдуть", - додав він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За словами Портникова, найнебезпечніший для нас варіант розвитку подій – так званий не повністю заморожений конфлікт, коли ні ескалації, ні примирення не буде.

"Буде оголошено перехідний період. Російська Федерація перестане витрачати гроші на ці території. Україна почне виплачувати всі свої соціальні зобов'язання, пенсії, зарплати бюджетникам, буде за допомогою західних донорів відновлювати інфраструктуру регіону. При цьому ніякого реального контролю над цією територією вона мати не буде" , - пояснив публіцист.

Більш того, журналіст переконаний, що мешканцям ОРДЛО найближчим часом можуть дозволити брати участь у виборах до ВР, а також президента України.

"…у Верховній Раді України створиться стійке проросійське лобі, яке може стати в будь-який момент більшістю, як це було до 2013 року. І вже ця нова проросійська Україна буде вирішувати питання цих регіонів так, щоб перетворити всю Україну на зону впливу Російської Федерації", - підсумував Портников.

Дивіться: ситуація в ОРЛО та хід війни на Донбасі - думка з передової

Як повідомляв портал "Знай.ua", названі справжні причини та наслідки бунту в так званій "ЛНР" проти ватажка бойовиків Ігоря Плотницького.